Taxusinzameling start in 2023 weer op

Foto: Archief
7 juni 2022, 17:54
Verlopen

REGIO - Al 15 jaar zet Stichting Taxus Taxi zich met hart en ziel in voor de strijd tegen kanker. Na veel rekenwerk en overleg heeft de stichting moeten besluiten de inzameling een jaartje over te laten slaan.

De kosten voor het inzamelen en verwerken van het snoeisel zijn op dit moment te hoog. Daarbij komt dat de bedrijven die het snoeisel verwerken door Corona om de haverklap stil liggen en hierdoor kunnen zij geen nieuw snoeisel aannemen. Ondanks dat de taxusinzameling in 2023 weer zal starten doet het toch de organisatie pijn een jaar te moeten overslaan.

Stichting Taxus Taxi haalt al sinds 2008 taxussnoeisel gratis aan huis bij mensen op. Jaarlijks nemen tienduizenden mensen deel aan de taxusinzameling om zo hun steentje bij te kunnen dragen in de strijd tegen kanker. Nadat het snoeisel is opgehaald wordt het taxus groen afgeleverd bij een kruidendrogerij die het snoeisel droogt en gereed maakt voor transport naar het buitenland. Een belangrijk punt dat door de stichting wordt aangehaald is dat er op dit moment nog voldoende medicijn voorradig is. Dat er in 2022 geen inzameling plaatsvindt heeft geen effect voor de mensen die het medicijn nodig hebben.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl