Improvisatieconcert vanuit de Grote Kerk door stadsorganist Arjan Versluis

Foto: Archief
10 juni 2022, 15:48
Verlopen

GORINCHEM - De titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, hoopt op donderdag 30 juni het beroemde Bätz/Witte orgel te bespelen. Hij is sinds 1 maart 2019 verbonden aan dit prachtige instrument.

Op donderdagavond 30 juni 2022 opent Versluis ook de orgelserie 2022 in de Grote Kerk. De muziekcommissie is bijzonder verheugd dat dit jaar weer een orgelserie kan worden gehouden in de Grote Kerk en dat, naast de vaste organist, diverse andere toporganisten hopen te musiceren. De serie wordt om de twee weken gehouden op donderdagavond. Deze donderdagavond staat in het teken van de improvisatiekunst. Versluis heeft orgel en improvisatie gestudeerd aan diverse conservatoria en is actief als docerend en uitvoerendmusicus. 

Het publiek kan thema’s en/of liederen opgeven waar hij over gaat improviseren. Versluis laat de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel zo goed mogelijk aan u horen. Ook hoort u deze avond improvisaties in heel veel verschillende stijlen. De deuren van de kerk zijn om 19.30 uur open. De toegang is 15 euro en voor jongeren onder de 18 jaar is de toegang 10 euro. Na afloop is er een gezellig samenzijn waar u met elkaar en de organist kunt napraten en krijgt u koffie en of thee aangeboden. Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl