Nieuw onderzoek naar verkeerssituatie in Drongelen

Foto: Archief
11 juni 2022, 07:01
Verlopen

DRONGELEN - Bij de gemeente Altena zijn meldingen over de overlast die hardrijders veroorzaken op de Kruisstraat en op de Burgemeester D.A. van der Schansstraat in Drongelen bekend.

Hierom start de gemeente later dit jaar met een onderzoek naar de verkeerssituatie aldaar. Dit blijk uit een reactie van het college op schriftelijke vragen van de ChristenUnie. In 2019 hield de gemeente al een onderzoek naar de gereden snelheden in Drongelen. Uit de metingen bleek dat 85 procent van de automobilisten gemiddeld 46 kilometer per uur reden. Bij de gemeente zijn uit de beschikbare data geen ongevallen bekend op beide wegen.

Het nieuwe onderzoek moet de huidige verkeerssituatie beter in beeld brengen. Begin 2023 worden de resultaten beoordeeld en bekijkt het college of dit voldoende aanleiding geeft om verbeteringen aan te brengen. ChristenUnie Altena vroeg het college of het mogelijk is om handhaving door beloning toe te passen op deze route. Het college geeft aan dat de snelheidsmeterspaarpot hier dit jaar niet voor gebruikt kan worden, omdat alle drie de beschikbare inzetten voor dit jaar zijn vergeven. Wel plaatst de gemeente snelheidsdisplays tot 17 juni.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl