Nieuw onderkomen dierenweide Veen

Foto: Gemeente Altena
15 juni 2022, 18:50
Verlopen

VEEN - De dieren in de dierenweide in Veen krijgen een nieuw onderkomen. De huidige stallen zijn te klein en toe aan onderhoud. Ook is er straks stromend water bij het parkje.

Wethouder Shah Sheikkariem: “Veel inwoners van Veen, groot en klein, genieten van de dieren in het dierenparkje. Mede dankzij de inzet van twee enthousiaste vrijwilligers, die zorgen voor de dieren. Met een nieuw onderkomen is er ruimte voor meerdere stallen en opslag van materieel en voer. Ook komt er stromend water. Samen met de vrijwilligers gaan we afspraken maken voor het opzetten van een stichting. Zo willen we het voortbestaan van de dierenweide beter borgen.”

Het college stelt € 45.000 beschikbaar voor het realiseren van het nieuwe dierenonderkomen. Dit is naast het nieuwe onderkomen nodig voor de sloop van het bestaande onderkomen, terreinverharding en ondergrondse infrastructuur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl