Dolblije geslaagden op het Altena College Sleeuwijk

Foto: Altena College
18 juni 2022, 05:54
Verlopen

SLEEUWIJK - Op donderdag 12 mei startten 72 mavoleerlingen, 117 havoleerlingen en 49 atheneumleerlingen met hun eerste examen op het Altena College in Sleeuwijk. Nu zijn velen van hen, sinds de uitslag dag op donderdag 9 juni, één van de trotse geslaagden.

“Het eerste examen is het spannendst, daarna wordt de examenzaal steeds meer een vertrouwde plek”, aldus Arie van Es, conrector van de mavo+ op het Altena College. Net als vorig examenjaar is ook dit jaar het examen opgedeeld in drie tijdvakken. Het tweede tijdvak is maandag 13 juni gestart voor leerlingen die in het eerste tijdvak door omstandigheden een examen niet konden maken. Maar ook voor leerlingen die bewust kiezen voor het tweede tijdvak, om zo meer leertijd te hebben voor een bepaald vak.

Hoewel nog niet alle leerlingen een examenuitslag hebben, zijn de docenten en schoolleiding heel erg trots op alle examenleerlingen. Rector Gijsbert van der Beek: “Als we de gemiddelden per vak naast die van andere scholen leggen, kunnen we zien dat onze leerlingen het erg goed gedaan hebben. De schoolleiding ziet de uiteindelijke slagingspercentages dan ook vol vertrouwen tegemoet. Begin juli zijn de diploma-uitreikingen en tijdens die avonden worden de leerlingen nog eens extra in het zonnetje gezet. Daar kijken we naar uit!”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl