Waalwijk organiseert inloopspreekuren voor inwoners van gemeente Altena

Foto: Sander van Strien
18 juni 2022, 06:48
Verlopen

ALTENA - Op woensdag 6 juli kunnen inwoners van Altena hun zorgen en vragen over de mogelijke plaatsing van windturbines langs de Bergsche Maas kwijt in het Dorpshuis in Dongelen.

De gemeente Waalwijk organiseert dan tussen 18.30 en 20.00 uur een inloopspreekuur over dit onderwerp. Deze inloopspreekuren zijn onderdeel van een reeks bijeenkomsten die Waalwijk organiseert rond windenergie. De plaatsing van mogelijk windturbines houdt ook inwoners van Altena bezig. De nieuwe windmolens op Waalwijks grondbeleid mogen namelijk ook in buurgemeenten niet tot te veel overlast leiden.

Om dat te voorkomen wil de gemeente in ieder geval een aantal extra gebieden aanwijzen waar de windmolens minimaal 750 meter van bebouwing zouden moeten komen. Het gaat om Doeveren in de gemeente Heusden, buurtschap Peerenboom bij Hank en de lintbebouwing tussen Peerenboom en Drongelen, aan de overkant van de Bergsche Maas in de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl