Vierde editie van de Drakenbootraces in Almkerk

Foto: Archief Radio A-FM
21 juni 2022, 20:44
Verlopen

ALMKERK - Zaterdag 25 juni vindt de vierde editie plaats van de Drakenbootraces Almkerk aan de Poortweg tussen Almkerk en Uitwijk.

Wat in 2017 is begonnen als een experiment waarvan niemand eigenlijk wist wat er te verwachten viel, is het nu al een bijna niet meer weg te denken hoogtepunt op de Almkerkse evenementenkalender. Al wekenlang wordt er in Gorinchem o.l.v. The Dragons on Fire, getraind. Elk team traint als voorbereiding een aantal keren bij deze enthousiaste club. Er zullen dit jaar 12 teams deelnemen die allen bestaan uit minimaal 16 peddelaars.

Een drakenboot is een 14 meter lange boot waarop een trommelaar het ritme aangeeft. De eerste wedstrijd zal op 25 juni starten om 10.00 uur, naar verwachting zal de finale rond 17.00 uur gepeddeld gaan worden. Naast deze spannende wedstrijden is er voldoende gelegenheid om op het gezellige terras een hapje en drankje te gebruiken. Voor de kinderen wordt de grootste zandbak van Almkerk aangelegd. Het gehele spektakel wordt aan elkaar gepraat door Kees Verlee. Dus kom gezellig langs voor een dag vol spanning en gezelligheid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl