Binnenvaartschepen op elkaar gebotst op Nieuwe Merwede

Foto: Archief
23 juni 2022, 18:18
Verlopen

WERKENDAM - Twee binnenvaartschepen zijn donderdagmiddag op elkaar gebotst op de rivier Nieuwe Merwede, tussen Moerdijk en Werkendam. Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen.

Hoe de botsing heeft kunnen gebeuren, moet nog worden uitgezocht. Maar hulpdiensten rukten flink uit voor het ongeluk op het water. Beide schepen hebben wel schade opgelopen. Eén schip heeft een gat in de voorpiek, het voorste deel van de boot en werd naar Moerdijk gebracht, alwaar de schade verder werd geïnspecteerd. Daar werd het incident ook afgehandeld met politie en Rijkswaterstaat.

Het andere schip ging volgens Rijkswaterstaat verder op weg naar Werkendam. Volgens de brandweer is een passerend binnenvaartschip te hulp geschoten op het water. Voor de zekerheid werden bemanningsleden van de schepen nog even nagekeken door ambulancepersoneel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl