Gemeenteraad Altena maakt zich zorgen over gevolgen beoogde stikstofplannen

Foto: Sander van Strien
23 juni 2022, 18:13
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van Altena maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de beoogde stikstofplannen van het kabinet voor de boeren in Altena.

De gemeente heeft twee Natura-2000 gebieden, het Pompveld en de Kornsche Boezem, maar die zijn volgens raadsleden niet stikstofgevoelig. Toch moet volgens de kaart met stikstofdoelen een aantal bedrijven hun stikstofuitstoot met 47 tot 70 procent verminderen.

De raad bereidt nu een motie voor waarmee het een signaal wil afgeven aan Den Haag. Wethouder Roland van Vugt beaamt dat er voor Altena in beginsel geen stikstofopgave is. Volgens hem kent de gemeente juist een prachtige balans tussen veeteelt en landbouw, en heeft het de weg ingeslagen naar een duurzame landbouw. Op 5 juli praat de raad opnieuw over het stikstofprobleem en komt de motie aan de orde.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl