Opening opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen in Rijswijk

Foto: Archief
23 juni 2022, 17:50
Verlopen

RIJSWIJK - Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne, februari 2022, zoeken veel vluchtelingen een veilig heenkomen. Ook in Nederland arriveren nog dagelijks Oekraïners. Er is dringend opvang nodig voor deze mensen. Als gemeente moeten én wil Altena daar een bijdrage aan leveren.

Op dit moment vangt de gemeente Altena Oekraïense vluchtelingen op in de gemeentelijke opvanglocatie in Werkendam. Omdat deze locatie inmiddels voor ruim 80% bezet is, wordt gestart met de opvang van vluchtelingen in Rijswijk. Deze opvanglocatie aan de Dorpsstraat opent vanaf 27 juni. De opvanglocatie in Rijswijk werd vorige maand bouwtechnisch opgeleverd, met dank aan de grote betrokkenheid en inzet van een groot aantal vrijwilligers. De opvanglocatie werd nog niet direct in gebruik genomen omdat de locatie in Werkendam op dat moment nog niet voor 80% bezet was. Omdat dit nu wel het geval is, opent de locatie in Rijswijk op 27 juni aanstaande.

De opvanglocatie bevindt zich in de voormalige slaapwinkel Swart aan de Dorpsstraat. Het is op dit moment nog moeilijk in te schatten wanneer en hoeveel Oekraïense vluchtelingen opgevangen gaan worden in Rijswijk. Er is in ieder geval plaats voor 40 vluchtelingen. De omwonenden van de opvanglocatie zijn middels een brief geïnformeerd over de aankomende opening.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl