Zonsondergangconcert op Biesbosch MuseumEiland

Foto: Archief
23 juni 2022, 17:30
Verlopen

WERKENDAM - Op 9 juli ’s avonds vanaf 20.30 uur biedt de stichting Deltaconcerten in samenwerking met het Biesbosch MuseumEiland een unieke muzikale natuurbeleving.

Op het terras van het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam treedt Quartet Quinetique op met een programma geschreven speciaal voor de zonsondergang. Op deze plek, met uitzicht op de prachtige Biesbosch, begeleidt het strijkkwartet de zon tijdens het zakken. De verschillende stukken zijn op zo’n manier gecomponeerd dat ze tot op de minuut aansluiten bij de verschillende schakeringen van de zonsondergang. Dit midzomeravondconcert maakt deel uit van het programma van de Stichting Deltaconcerten. 

In 2021 was het 600 jaar geleden dat een groot gedeelte van de Nederlandse delta ontstond door de alles verwoestende St. Elisabethsvloed. Dat wordt dit jaar groots gevierd met diverse activiteiten, waaronder de Deltaconcerten. De avond start met Nico van Lent, professioneel verhalenverteller. Vervolgens kan iedereen het Biesbosch Museum bezoeken. Om 21.40 uur, een kwartier voor de zon gaat zakken, begint het concert van Quartet Quinetique. Tickets kosten € 20,00 en zijn verkrijgbaar via https://www.deltaconcerten.nl/zonsondergangsconcert_biesbosch/.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl