Aantal laadpalen in Altena met 17 procent gestegen

Foto: Archief
27 juni 2022, 17:34
Verlopen

ALTENA - In de gemeente Altena is het aantal laadpalen voor elektrische auto’s in een jaar tijd met 17 procent gestegen.

Daarmee staan er nu 172 oplaadpunten in de gemeente. Deze cijfers blijken uit onderzoek van Techtiek.nl. In het onderzoek zijn zowel publieke als semi-publieke laadpunten meegenomen. Semi-publieke laadpunten zijn laadpunten die zijn opengesteld voor publiek, maar op een privé locatie. Thuislaadpunten zijn niet meegeteld. In Nederland staat de gemeente Utrecht op koppositie als het gaat over het meeste aantal laadpalen. Per 10.000 inwoners staan in de gemeente Utrecht 297 laadpalen. Dat is tien keer zoveel als in Altena.

Om de klimaatdoelen van de EU in 2030 te halen moet de CO2-uitstoot van auto’s in de EU met 50% zijn verminderd ten opzichte van 1990. Om dit kilmaatdoel te halen zijn er in Nederland totaal ongeveer 6 miljoen openbare laadpunten nodig.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl