Prijzen voor Biesboschzwemmers

Foto: Archief
28 juni 2022, 17:05
Verlopen

WERKENDAM - Opnieuw is er door leden van de Biesboschzwemmers aan diverse wedstrijden deelgenomen en zeker niet onverdienstelijk.

In Anna Paulowna liet Ingmar Visser zich opnieuw goed van voren zien in een open water wedstrijd en vlak bij huis kwamen 14 zwemmers aan de start van de Doetsekom Bokaal en ook daar werden mooie resultaten geboekt. Robin Iking maakte de meeste wedstrijdmeters door in Rotterdam deel te nemen aan de kwart triatlon aldaar.

Zilver voor Ingmar Visser

In het verre Anna Paulowna startte Ingmar op de 1000 meter schoolslag bij de masters. Bij de heren van 20 jaar en ouder wist Ingmar als derde aan de finish te komen. Het verschil met de nummer twee was minder dan een seconde. In zijn eigen categorie, 30 tot 39 jaar, eindigde Ingmar opnieuw als tweede.

Vijf keer goud voor trio zwemmers

In Giessenburg ligt een 50 meter openlucht zwembad en daar hield PCG uit Gorinchem de wedstrijd om de Doetsekom Bokaal. Van de Biesboschzwemmers wisten Tess Vonk, Lars de Kooter en Shanya Muilenburg op het podium te eindigen. Tess en Lars wisten allebei de 50 vlinderslag en 100 vrije slag in hun categorie te winnen en Lars deed dit zelfs met persoonlijke records. Voor Shanya was er goud op de 50 vrije slag met een verbetering van ruim zeven en een halve seconde. Amy de Kooter eindigde tot twee keer toe op de meest vervelende plaats. Op zowel de 100 schoolslag als de 100 vrije slag werd zij vierde, maar het verschil op de vrije slag was niet groot. Verder wisten Rens Lisman en Rik Vink ook nog mooie tijdsverbeteringen te noteren.

Derde plaats voor Iking

Net als vorig jaar kwam Robin aan de start van Rotterdam triatlon die rond de Willem-Alexander roeibaan georganiseerd wordt. Robin had voor de 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen een tijd nodig van twee uur 17 minuten en 35 seconden. In vergelijking met vorig jaar was hij sneller met het fietsen en het lopen, maar het zwemmen ging iets langzamer. Uiteindelijk was Robin ruim een halve minuut langzamer dan een jaar geleden. Bij de heren tussen 30 en 39 jaar eindigde Robin als derde en hij kwam als zevende overall aan de finish.

Het komende weekend voorlopig de laatste wedstrijd in een zwembad in Eindhoven, maar ook is er deelname aan diverse open water wedstrijden in Zeeland en België. Daarnaast komen in Gasselte enkele leden aan de start van een crosstriatlon die daar georganiseerd wordt. De afstanden zijn 1500m zwemmen, 45km fietsen en 15km lopen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl