De ondertekening van het Muziekakkoord was een muzikaal feest

Foto: Marije Bleijlevens
5 juli 2022, 17:10
Verlopen

HANK - Dinsdag 28 juni was het feest in ’t Uivernest. Als aftrap van het muziekprogramma Muziekwijzer Altena ondertekenden samenwerkingspartners daar het Muziekakkoord. Dit ging gepaard met workshops, optredens en inspirerende sprekers.

Basisschoolleerlingen, -leerkrachten en -directie, muziekaanbieders, vertegenwoordigers van gemeente Altena en van Meer Muziek in de Klas werden verwelkomd door de artiesten van Jambo Afrika met een knallend optreden. Na een woordje van Ans Buijs, ambassadeur van Meer Muziek in de Klas, en een felicitatie van wethouder Anneloes van Hunnik gingen de bassischoolklassen aan de slag met een muzikale workshop.

Ondertussen nam Annemarie de Stigter als voormalig beleidsadviseur van de gemeente Altena de overige aanwezigen mee in haar verhaal over het ontstaan van de Muziekwijzer Altena. Leonie Oomen van de Bibliotheek CultuurPuntAltena vertelde over de inhoud van het programma en blikte terug op het pilotjaar. Terwijl de leerlingen volop plezier en muziek maakten, gingen de volwassenen aan de slag met een bodypercussie workshop. Daarna werd het Muziekakkoord ondertekend door de aanwezige muziekaanbieders en de directeuren of interne cultuur coördinatoren van de aanwezige basisscholen.

De ondertekening werd gevierd met verschillende optredens. Groep 3 van het Baken danste een Afro Dance. Groep 5 van De Halm trommelde erop los op de Djembé en groep 7 van de Bolderik presenteerde hun eigen rap. De kinderen uit groep 5 van de Prins Willem Alexanderschool zette de zaal op z’n kop met percussiespel en de volwassenen sloten onder luid applaus af met een bodypercussie opvoering.

Muziekwijzer Altena

Het was een feestelijke ochtend vol met muziek en inspirerende verhalen. Het komende schooljaar rolt de Bibliotheek CultuurPuntAltena het muziekonderwijs verder uit. Dit doet zij in samenwerking met lokale muziekaanbieders en de aangehaakte basisscholen. Met het ondertekenen van het muziekakkoord maakten verschillende partijen deze samenwerking zichtbaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl