Inloopavond over windturbines in Drongelen goed bezocht

Foto: Sander van Strien
10 juli 2022, 10:32
Verlopen

DRONGELEN - De gemeente Waalwijk heeft in haar ambitie om in 2030 de helft van de elektriciteit duurzaam op te wekken, haar conceptplannen gepresenteerd in welk gebied de gemeente windturbines wil gaan plaatsen.

Aangezien dit zoekgebied direct grenst aan de zuidkant van de Bergsche Maas heeft dit directe impact op de leefomgeving van inwoners uit Altena. Om de betrokkenen uit Altena te informeren werd afgelopen woensdag in het dorpshuis van Drongelen een inloopavond georganiseerd. De grote opkomst van meer dan zestig inwoners uit de dorpen Drongelen en Meeuwen liet zien dat er grote interesse en zorgen onder de inwoners bestaan over deze plannen en wat de effecten hiervan zijn op de leefbaarheid.

Op dit moment wordt door de gemeente Waalwijk een milieueffectrapportage uitgevoerd. De eerste resultaten hiervan worden eind 2022 verwacht. Onder andere op basis hiervan zal de gemeente Waalwijk verder bepalen hoeveel windturbines en van welk formaat ze wil gaan plaatsen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl