Marktconcerten in de Grote Kerk op maandagmorgen in zomermaanden

Foto: Archief
10 juli 2022, 10:03
Verlopen

GORINCHEM - Op maandagmorgen 18 juli 2021 opent organist Nico Blom de serie van vier marktconcerten in de Grote Kerk te Gorinchem.

Naast Nico werkt ook de titularis en stadsorganist van de Grote Kerk, Arjan Versluis, mee aan deze serie. Nico is hoofdorganist van het orgel in de Johanneskerk en tweede organist van het orgel in de Grote Kerk. Nico verzorgt ook het tweede concert in de serie op maandagmorgen 25 juli 2022. Arjan Versluis verzorgt het derde en vierde concert op maandagmorgen 1 en 8 augustus 2022.

Arjan en Nico laten de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel zo goed mogelijk aan u horen met afwisselende orgelliteratuur en improvisaties. Op 25 juli 2022 worden er werken gespeeld van Bach, Mendelssohn, de Jong en Penfield. Ook speelt Nico voor de tweede keer een première door een werk van zijn broer Henny Blom voor het eerst uit te voeren. De Grote Kerk is te vinden aan de Groenmarkt 7 in Gorinchem. De concerten duren een half uur en beginnen om 11:30 uur. De toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl