Zomervakantie op Slot Loevestein

Foto: Kim Balster
15 juli 2022, 21:06
Verlopen

POEDEROIJEN - Deze zomervakantie is er van alles te doen op Slot Loevestein. Dagelijks mooie verhalen, elke woensdag een workshop en elke vrijdag oudhollandse spellen. Ook komen de kasteelschutters en de Meyden van Loevestein langs.

Tijdens een dagje Loevestein deze zomer ga je op pad met je eigen sleutel. Leer je musketschieten, laat je buskruit ontploffen in de Kruittoren en zet je de vesting onder water met het waterspel. Of dwaal door de nieuwe tentoonstelling ‘Denkend aan water’. Terug naar 1672, hét rampjaar. Deze zomervakantie vertellen de professionele en enthousiaste museumgidsen je daar dagelijks over. Het thema is ‘Loevestein verdedigd door water’ en hierin staat de Hollandse Waterlinie centraal.

Op 13 en 14 augustus nemen de Meyden van Loevestein je mee terug te nemen naar vervlogen tijden. Op de woensdagen kunnen kinderen aansluiten bij een workshop aquarel leren. Een kaartje hiervoor koop je bij aankomst bij de kassa. Elke vrijdag kun je oudhollandse spellen spelen op de Voorburcht. Op 26, 27 en 28 augustus wordt de vesting omgetoverd in een sfeervolle buiten bioscoop in samenwerking met Internationaal Film Festival Gorinchem.

In de zomervakantie is Loevestein van 9 juli t/m 4 september elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl