Uitstoot CO2 gemeente Altena stijgt in plaats van daalt

Foto: Pixabay
21 juli 2022, 15:00
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena monitort sinds 2019 de CO2-uitstoot van de gemeentelijke organisatie. Dit met als doel om de CO2 voetafdruk te verminderen. Nu de cijfers over 2021 bekend zijn, zien we echter een toename in plaats van een afname.

Op basis van de laatste besluitvorming streeft de gemeente Altena ernaar om de CO2 uitstoot met 45% te verminderen ten opzichte van 2019. Toen ging het om 1076,2 ton. In 2020 stond de teller op 825,8 ton, een forse verlaging. Echter in 2021 is er weer een toename te zien en komt de totale CO2 uitstoot op 861,9 ton. De gemeente onderzoekt nog hoe dit komt. Waarschijnlijk heeft het te maken met een van de samenwerkingspartners, die grijze stroom inkoopt in plaats van groene. Groene stroom komt van Nederlandse zon- of windenergie en heeft geen CO2-uitstoot.

Altena wil in 2046 CO2-neutraal zijn. Op allerlei manier brengt men de CO2-uitstoot omlaag, bijvoorbeeld door gemeentelijke gebouwen energiezuinig te maken, over te schakelen op elektrisch vervoer en materieel en openbare verlichting te voorzien van LED.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl