Kragtbouw moet insteekhaven Keizersveerbrug spoedig verlaten

Foto: Archief
22 juli 2022, 18:58
Verlopen

HANK - Waterbouwbedrijf Kragtbouw dat in de insteekhaven aan het Keizersveer in Hank zijn woon- en kantoorboot heeft liggen moet toch op korte termijn vertrekken.

De Raad van State heeft namelijk in een procedure Rijkswaterstaat in het gelijk gesteld. Rijkswaterstaat wil de beide boten zo snel mogelijk weghebben in verband met de verbreding van snelweg A27. De onteigeningsprocedure hiervoor is al opgestart. Eerder weigerde Rijkswaterstaat aan Kragtbouw een watervergunning te verlenen voor de woon- en kantoorboot, steiger en loopbrug.

De Raad van State stelt nu dat Rijkswaterstaat goede redenen heeft om de  vergunning niet te verlenen. Volgens de rechter is Kragtbouw voor de bedrijfsvoering niet gebonden aan de insteekhaven. De waterbouwondernemer kocht de ligplaats en woonboot in 2017. Hij gebruikt het insteekhaventje om spullen op zijn boten te laden en naar klussen op locatie te varen. Dat blijkt niet voldoende om een watervergunning af te dwingen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl