Marianne Vos tweede in eerste rit Tour de France voor vrouwen

Foto: Team Jumbo Visma
24 juli 2022, 17:32
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Jarenlang heeft de uit Babyloniënbroek afkomstige wielrenster Marianne Vos zich hard gemaakt voor een Tour de France voor vrouwen.

Vos was een van de initiatiefnemers die bijna tien jaar geleden begonnen met een handtekeningenactie om de Tour de France voor vrouwen weer terug op de agenda te krijgen. De toenmalige Tour de France voor vrouwen werd in 1989 voor het laatste georganiseerd in verband met geldgebrek. Onder andere door een handtekeningenactie met maar liefst 70.000 handtekeningen en veel lobbywerk kwam de Tour terug op de kalender.

Gisteren werd de eerste etappe verreden met start bij de Eiffeltoren en een finish op de Champs-Élysées. Lorena Wiebes wist haar favorietenrol waar te maken, maar Marianne Vos eindigde knap als tweede. Vandaag volgt opnieuw een vlakke rit. De Tour eindigt zondag met een zware bergrit in de Vogezen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl