Eerste ‘Marianne Vos tafeltje’ geplaatst in Andel

Foto: Archief gemeente Altena
28 juli 2022, 12:00
Verlopen

ANDEL - Vanaf nu heeft het dorp Andel een Marianne Vos tafeltje. Precies op de dag dat Vos de tweede etappe in de Tour de France Femmes won en de gele trui uitgereikt kreeg, werd het tafeltje door medewerkers van de gemeente Altena geplaatst.

Het werd geplaatst aan de Hoge Maasdijk. Met het tafeltje wordt een traditie voortgezet om Vos een bank aan te bieden bij het behalen van elke wereldtitel. Omdat er inmiddels al veel banken staan, heeft de traditie een vervolg gekregen met een tafeltje.

Het tafeltje in Andel herinnert aan het wereldkampioenschap veldrijden dat Vos begin dit jaar in Amerika behaalde. Het ontwerp is van Ilse de Fijter, leerling van CBS De Hoeksteen uit Wijk en Aalburg. Zij was de winnaar van een ontwerpwedstrijd waaraan leerlingen van verschillende scholen deelnamen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl