Succesvolle Tour de France voor Marianne Vos

Foto: Team Jumbo-Visma
31 juli 2022, 18:26
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Marianne Vos uit Babyloniënbroek reed een succesvolle Tour de France Femmes.

Zondag eindigde de Tour de France Femmes met een bergetappe. Vos wist twee keer winnend over de streep te komen na een springetappe. Maandag wist ze de tweede rit in de Tour de France te winnen en de gele leiderstrui te pakken. Deze trui behield ze tot zaterdag toen een zware bergetappe op het programma stond. Marianne Vos wist daarnaast ook in de gele trui de zesde etappe in de Tour de France Femmes te winnen.

Daarnaast name ze de groen trui voor het puntenklassement mee naar de huis. De eindoverwinning van de Tour de France Femmes was voor Annemiek van Vleuten. De Tour werd dit jaar  mede door het vele lobbywerk van Vos voor de eerste keer voor vrouwen georganiseerd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl