AltenaLokaal wil gaan voor ‘Kukelekuwet’

Foto: Archief Philip den Haan
2 augustus 2022, 17:47
Verlopen

ALTENA - Plattelandsgemeenten in Nederland zouden het bouwen van woningen bóven stankoverlast moeten stellen. AltenaLokaal wil hiermee lokaal een begin maken.

Volgens fractievoorzitter Philip den Haan moet er een wet komen die het mogelijk maakt om in gebieden waar vanwege mogelijke stankoverlast niet mag worden gebouwd, woningbouw alsnog mogelijk te maken. Daarmee kan een deel van het woningbouwprobleem worden opgelost, stelt hij. Den Haan zegt ook dat tegelijkertijd moet worden voorkomen dat inwoners daarna gaan klagen over typische plattelandsgeuren. Die horen namelijk volgens hem te worden beschermd.

Toekomstige woningeigenaren zouden volgens AltenaLokaal een contract moeten ondertekenen waarin ze beloven geen bezwaar te maken tegen typische plattelandselementen. De partij wil daarover binnenkort een motie indienen; de zogenoemde ‘Kukelekuwet’. Later dit jaar wil AltenaLokaal met andere politieke partijen hierover verder spreken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl