Brabant Water vraagt om ‘slim en zuinig’ om te gaan met water

Foto: Archief
3 augustus 2022, 17:04
Verlopen

ALTENA - Brabant Water vraagt om 'slim en zuinig' om te gaan met water vanwege de warmte en aanhoudende droogte. Nederland heeft officieel een watertekort, zo kondigde de regering woensdag aan.

Het schaarse water zal volgens wettelijke afspraken worden verdeeld, zodat dijken, veengebied en zeer kwetsbare natuur zo lang mogelijk worden voorzien van water. Sinds halverwege vorige maand was er volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat al sprake van een dreigend watertekort. Mogelijk volgen in de komende weken meer maatregelen.

Het Brabantse waterbedrijf Brabant Water roept alvast iedere inwoner van de provincie op om niet te veel water te gebruiken. Brabant Water startte in mei al een campagne om water te besparen. Per persoon gebruiken we in Brabant jaarlijks ongeveer 50.000 liter water en dat mag volgens Brabant Water best een tandje minder. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl