Oud-wethouder Joost Kant uit Giessen overleden

Foto: Li Fotografie, Joost Kant rechts
4 augustus 2022, 11:45
Verlopen

GIESSEN - Woensdagavond is Joost Kant uit Giessen overleden. Dat heeft de zoon van Kant bekend gemaakt aan enkele leden van Progressief Altena.

Joost Kant was raadslid en wethouder voor de PvdA in voormalig gemeente Woudrichem. Hij stond bekend als onvermoeibare strijder voor sociale gerechtigheid. Ook was hij was bestuurslid op vele terreinen. In 2014 nam Kant afscheid van de Woudrichemse politiek na een periode van 36 jaar. Kant, die ook zes jaar wethouder was, ontving destijds uit handen van waarnemend burgemeester Arie Noordergraaf de erepenning van de gemeente Woudrichem.

Afgelopen jaar liet Joost Kant nog in de politiek van de gemeente Altena van zich horen toen bekend werd dat het bustransferium aan de Hoge Maasdijk in Andel definitief een feit werd. Aan het besluit ging een jarenlange politieke strijd vooraf. Al in 2010 diende Joost Kant hiervoor een voorstel in met de fractie van de PvdA.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl