Spookrijder crasht tijdens politieachtervolging over A27

Foto: Sander van Strien
7 augustus 2022, 17:15
Verlopen

NIEUWENDIJK - De politie ontving zondagmorgen rond 6.00 uur een melding van een achtervolging op de A2 waarbij een auto met hoge snelheid over de weg raasde.

Agenten wilden bij Hank het voertuig controleren, maar na een korte stop besloot de bestuurder ervandoor te gaan. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed vervolgens spookrijdend met hoge snelheid op de A27. De vluchtpoging kwam rond 6.40 uur met een crash ten einde in een bocht ter hoogte van Nieuwendijk. De drie inzittenden, een 30-jarige man uit Bergen op Zoom en twee mannen van 34 en 33 uit het Belgische Schaerbeek zijn opgepakt.

Eén van de drie is uiteindelijk onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee gingen naar een politiecel. Later werd één van de twee in de cel ook overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Vanwege het vermoeden dat er mogelijk explosieven in de auto van de verdachten lagen, controleerde een explosievenverkenner van de politie de wagen. Er werd niets gevonden, waarna een berger het voertuig ophaalde. De auto is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. De oprit bij Nieuwendijk was afgesloten voor onderzoek en een spoedreparatie van de vangrail.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl