Waterschap Rivierenland plaatst opnieuw extra pompen

Foto: Archief
11 augustus 2022, 10:25
Verlopen

REGIO - Waterschap Rivierenland heeft nog vier extra pompen geplaatst. Eerder plaatste het waterschap ook al extra pompen om de droogte in het gebied te bestrijden.

De vier extra pompen zijn geplaatst bij Genderen, Tiel, Zoelen en Geldermalsen. Het waterschap doet dit om het beschikbare water zo goed mogelijk over het rivierengebied te verdelen. Het waterschap doet er alles aan om sloten en vaarten op peil te houden, maar ziet toch dat op bepaalde plekken in het rivierengebied sloten droogvallen.

Om water te sparen, schutten de sluizen van het Merwedekanaal in Vianen en Gorinchem minder. Bij het Kolff gemaal in Hardinxveld-Giessendam mondt de Linge via het Kanaal van Steenenhoek uit in de Merwede. Als het nodig is pompt het Waterschap hier water terug op de Linge.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl