AltenaLokaal wil inzicht in gevolgen kostenstijgingen voor inwoners en bedrijven

Foto: Archief
20 augustus 2022, 05:53
Verlopen

ALTENA - Inmiddels is duidelijk dat, mede als gevolg van de grote stijging van de energiekosten, de inflatie in Nederland enorm is. De landelijke overheid zoekt inmiddels naar oplossingen om de pijn bij de burgers te verzachten, maar volgens AltenaLokaal moet ook de gemeente aan de slag.

Philip den Haan stelt namens de partij schriftelijke vragen aan het college en hoopt dat men snel maatwerk kan leveren waar nodig. Den Haan: “Belangrijker voor ons is echter dat de cijfers heel concreet voelbaar zijn voor veel inwoners en bedrijven in Altena. De grote kostenstijgingen voor gewone dagelijkse uitgaven brengen mensen en bedrijven écht in de problemen.” Daarom wil Den Haan van het college weten of men zicht heeft op wie er in Altena in de problemen zijn, dan wel dreigen te raken.

Den Haan wil weten welke acties het college onderneemt om deze groepen te ondersteunen en wat het college daarvoor in voorbereiding heeft. Daarnaast wil Den Haan graag inzicht in de financiële gevolgen en de wijze waarop dit in de begroting opgevangen kan worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl