Grote belangstelling bij doorkomst Vuelta in Altena

Foto: Redactie
20 augustus 2022, 18:22
Verlopen

ALTENA - Honderden mensen trokken er zaterdag op uit om in Altena de wielrenners van de Vuelta aan zich voorbij te zien flitsen.

De tweede 175 kilometer lange etappe van de Ronde van Spanje ging zaterdagmiddag van start in Den Bosch. De wielrenners kwamen ook langs Wijk en Aalburg, Giessen en Andel. Via de Wilhelminasluis verlieten de renners Altena weer om via Zaltbommel koers te zetten richting de finish in Utrecht.

Nabij industrieterrein De Rietdijk in Giessen stond een grote groep boeren al ruim voor de start langs het parcours, gereed om te protesteren tegen het stikstofbeleid. De lange rij tractoren, versierd met omgekeerde Nederlandse vlaggen, viel zowel in levenden lijve als in de televisie-uitzendingen niet te missen. Maar de vele juichende supporters ook niet. Rond 14.30 uur waren de wielrenners Altena weer uit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl