Aanleg Atletiekpark Altena loopt vertraging op

Foto: Sander van Strien
21 augustus 2022, 15:30
Verlopen

SLEEUWIJK - De aanleg van de atletiekbaan in Sleeuwijk heeft vertraging opgelopen, mede veroorzaakt door het slechte weer in juni. Daardoor is de constructie van de atletiekbaan beschadigd en kan de baan voorlopig niet in gebruik worden genomen.

Na voorbereidende werkzaamheden is in de week voor Pinksteren gestart met de feitelijke aanleg van de atletiekbaan. Als eerste is een laag lichtgewicht schuimbeton aangebracht. Dit schuimbeton had een week nodig om voldoende uit te harden voor er een laag asfalt op kon worden aangebracht. In het pinksterweekeinde regende het extreem hard en langdurig, dat heeft geleid tot ernstige schade aan het schuimbeton en de aangebrachte goot. Een onderzoek bracht die gebreken aan het licht. De aannemer heeft volledige aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid aanvaard.

Het was de bedoeling dat Atletiekpark Altena zaterdag 8 oktober officieel zou worden geopend. Die datum wordt niet gehaald. Behalve atletiekclub Altena Road Runners zou ook het naastgelegen Altena College na de zomervakantie er al met sportlessen starten. Die moet voorlopig uitwijken naar de velden van voetbalvereniging Sleeuwijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl