Weer Europees eremetaal voor Raïsa Schoon

Foto: René van der Giessen
23 augustus 2022, 10:55
Verlopen

WERKENDAM/MÜNCHEN - De 20-jarige beachvolleybalster Raïsa Schoon uit Werkendam heeft samen met haar 23-jarige partner Katja Stam een hele mooie bronzen medaille behaald op het Europees Kampioenschap.

Tijdens een indrukwekkend multisport event in München, waar Europese kampioenschappen in meerdere sporten werden afgewerkt, stond het team dat na vorig jaar zilver behaalde wederom op het podium. In de halve finale bleek de latere winnaar, het Letse team Anastasija Kravcenoka en Tina Graudina, iets sterker, waarna in de strijd om het brons de uit Spanje afkomstige Daniela Álvarez Mendoza en Tania Moreno werden verslagen.

Het Spaanse team won eerder dit jaar op het strand van Vlissingen nog het EK onder 22 jaar. Met deze prestatie zetten Raïsa en Katja hun consistente prestatielijn die ze dit jaar laten zien door. Daar waar de overige Nederlandse damesteams de poulefase niet overleefden en de heren niet verder reikten dan plaats 9, maken ze iedere keer weer de hoge verwachtingen waar en staan ze nog altijd nummer 2 op de wereldranglijst. Het volgende toernooi is het Elite 16 toernooi in Parijs, de stad waar in 2024 de Olympische Spelen zullen worden gehouden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl