Erfgoedavond over verduurzaming op Fort Giessen

Foto: Hannie Visser-Kieboom
26 augustus 2022, 10:49
Verlopen

GIESSEN - De aftrap van Open Monumentendag wordt dit jaar gehouden op woensdag 7 september op Fort Giessen. De avond staat in het teken van verduurzamen van monumenten. Een mooi voorbeeld daarvan is Fort Giessen zelf.

Tijdens de avond op Fort Giessen toont Dick Nederveen, energiecoach bij stichting Duurzaam Stoer, voorbeelden van het verduurzamen van monumentale panden. Hoe behoudt u de cultuurhistorische waarde, terwijl het monument wel energiezuiniger wordt? En hoe brengt u bijvoorbeeld zonnepanelen aan op een pand zonder afbreuk te doen aan het historisch stadsbeeld van bijvoorbeeld de vesting Woudrichem? Ook wordt uitleg gegeven over de duurzame installaties op Fort Giessen. Wethouder Anneloes van Hunnik komt tijdens de erfgoedavond kennismaken en wordt bevraagd over het erfgoedbeleid in de gemeente Altena.

De avond wordt gehouden op Fort Giessen, inloop vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl