Inwoners Sleeuwijk vragen hulp aan gemeenteraad Altena tegen mogelijk windpark

Foto: Archief
11 september 2022, 18:02
Verlopen

SLEEUWIJK/GORINCHEM - Inwoners van Sleeuwijk vragen de gemeenteraad van Altena om hen te steunen bij het verzet tegen de mogelijke komst van een windpark in Gorinchem.

De locatie van de windmolens ligt in de gemeente Gorinchem, maar de inwoners van Sleeuwijk vrezen voor overlast door onder meer slagschaduw en geluidsoverlast. Het plan om langs de Merwede een windpark te bouwen, houdt de gemoederen al geruime tijd bezig. De informatievoorziening vanuit Team Avelingen, dat het onderzoek naar de plaatsingsmogelijkheid begeleidt, vinden de inwoners ver beneden peil.

Raadsleden uit Gorinchem moeten nog dit jaar aangeven of zij vervolgonderzoeken willen. Inwoners van Sleeuwijk vrezen dat instemmen met onderzoek gelijkstaat aan de daadwerkelijke bouw van de turbines. Zij hopen dan ook dat raadsleden van Altena de zorgen van de inwoners uit Sleeuwijk overbrengen naar de raadsleden in Gorinchem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl