Verdachten van bedreigingen in Hank voor de rechter

Foto: Sander van Strien
19 september 2022, 21:21
Verlopen

HANK - Begin 2020 ontvingen een aantal bewoners van Hank talloze bedreigende, intimiderende berichten en doodsbedreigingen. Afgelopen vrijdag stonden twee verdachten, beiden 23 jaar, voor de rechter.

De berichten werden anoniem of onder een valse naam gestuurd. Soms werd er gebeld met vervormde stem. Dan weer ging het via WhatsApp of Instagram. Er waren ook bommeldingen, maar geen ontploffingen. Het was tijdens het begin van de coronapandemie en ook daar werd mee gedreigd. Tijdens de rechtszaak vrijdag bleek dat de intimidatie er behoorlijk heeft ingehakt bij de inwoners en voor flink wat slapeloze nachten zorgde.

Volgens het OM maakte de twee verdachten onderdeel uit van een groep die er een sport van maakte om veel mensen lastig te vallen. Het was uit verveling, was het weerwoord van de verdachten, een grap. De officier van justitie eiste een werkstraf van 120 uur tegen een van de verdachte plus een voorwaardelijke celstraf van 150 dagen met een proeftijd van twee jaar. Tegen de tweede verdachte is een celstraf van 180 dagen voorwaardelijk geëist. De uitspraak volgt op 30 september.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl