Altena moet op zoek naar oplossing voor inzameling oud papier

Foto: Pixabay
24 september 2022, 05:46
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena moet per 1 januari 2023 op zoek gaan naar een oplossing voor de inzameling van oud papier.

In de gemeente Altena vindt de inzameling van het oud papier met vrijwilligers van organisaties uit Altena plaats. De inzamelaar van het oud papier heeft onlangs te kennen gegeven dat ze deze wijze van inzameling van oud papier en karton niet meer kunnen continueren vanwege het gebrek aan vrachtwagenchauffeurs in de avonduren en op zaterdagen.

De gemeente heeft middels een marktonderzoek navraag gedaan of bedrijven beschikbaar zijn die het oud papier kunnen ophalen doordeweeks in de avonduren en op zaterdagen. Dit heeft echter nog niet tot een oplossing geleid. De vrijwilligers hebben ook aangegeven dat zij overdag niet beschikbaar zijn om papier in te zamelen. Op 10 oktober staat een informatieavond gepland met de inzamelende organisaties. Tijdens de avond wordt gezocht naar een oplossing.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl