Militaire oefeningen in de gemeente Altena

Foto: Archief
24 september 2022, 05:48
Verlopen

ALTENA - Tot en met maandag 26 september vinden er weer militaire oefeningen plaats in Altena. Militairen van de Koninklijke Landmacht doen deze oefeningen te voet en met vaar- en voertuigen.

Het ministerie van Defensie heeft daarbij beloofd dat het doorgaande verkeer niet gehinderd zal worden. Defensie oefent vaker in deze regio. In augustus waren in Altena ook militairen van de Landmacht op de been. Ook valt Altena in het laagvlieggebied.

Geregeld cirkelen er Apache-helikopters van de Koninklijke Luchtmacht in dat luchtruim. Inwoners zijn daar niet allemaal even blij mee vanwege verstoring van bepaalde zaken. Zo zijn er slapende kinderen die wakker worden, huisdieren die opschrikken, plotselinge herrie en rammelende ruiten. Vorig jaar leidde dat tot honderden klachten van burgers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl