Evenement ‘We Sluiten de Linies’ in Gorinchem en Woudrichem

Foto: Archief
29 september 2022, 21:16
Verlopen

WOUDRICHEM/GORINCHEM - Het evenement 'We Sluiten de Linies' zet de Hollandse Waterlinies in de schijnwerpers. Deze linies zijn UNESCO Werelderfgoed en beschermen het westen van Nederland al decennialang tegen vijandelijke troepen door grote stukken land strategisch onder water te zetten.

In twee weekenden in oktober zijn forten, vestingsteden, sluizen en andere waterwerken het toneel van mooie verhalen, verassende optredens en spectaculaire lichtprojecties. Op 22 oktober tussen 19.00 en 22.00 uur komen de vestingen Gorinchem en Woudrichem aan bod. Het volledige programma is te vinden op www.wesluitendelinies.nl.

In Gorinchem worden foodtrucks, muziek en optredens met zang en dans verwacht. Het waterschap sluit de Dalempoort. In Woudrichem zijn er ook optredens, evenals een animatiefilm, gidsen die uitleg geven en molenaars die hun ambacht laten zien. Het waterschap sluit de Loevesteinse Poort en vertelt over de Westbeer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl