Zesde Altenase Molendag op zaterdag 1 oktober

Foto: Archief
29 september 2022, 20:49
Verlopen

ALTENA - Op zaterdag 1 oktober vindt alweer voor de zesde keer de Altenase Molendag plaats. Het betreft een regionale molendag voor de gemeente Altena.

Op deze dag organiseren molenaars van Molenstichting Het Land van Heusden en Altena en stichting Korenmolen Nooit Gedagt te Woudrichem deze Altenase Molendag. Deze molendag is een evenement dat eens in de drie jaar wordt georganiseerd sinds de eerste keer in 2007. Alle molens in het gebied zijn deze dag van 10.00 tot 17.00 uur voor publiek geopend, zullen bij voldoende wind draaien en malen waar het kan. Op diverse molens zijn extra activiteiten georganiseerd.

Tijdens de Altenase Molendag is het ook mogelijk om de Watertoren in Uppel te bezoeken. Waarbij bezoekers helemaal tot bovenin de toren kunnen komen om zo van een mooi uitzicht te genieten en daarbij dus diverse molens te zien draaien.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl