Bestemmingsplan voor perceel in Sleeuwijk wordt niet aangepast

Foto: Redactie
9 oktober 2022, 15:58
Verlopen

SLEEUWIJK - Hoewel het college van burgemeester en wethouders van mening is dat het de voorkeur heeft om op een groot bouwkavel meerdere kleinere woningen te bouwen, wordt het bestemmingsplan van een groot bouwperceel in Sleeuwijk niet aangepast.

Dit blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen die de VVD aan het college stelde. Het kavel waarover het gaat, een voormalige paardenweide die vrij kwam na verplaatsing van de paardensportvereniging naar De Roef, kent een lange historie. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat op deze locatie 26 zorgwoningen gerealiseerd zouden worden.

Voor dat plan was geen draagvlak in de omgeving, legt het college uit. De zorgwoningen worden nu op een aangrenzend kavel gerealiseerd. In overleg met de omgeving, maar ook vanuit stedenbouwkundig oogpunt, is ervoor gekozen om op dit kavel maximaal één woning mogelijk te maken. Het college is dus niet voornemens de verkoop van de kavel terug te trekken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl