Gemeente Altena gaat 175 bladkorven plaatsen

Foto: Archief
12 oktober 2022, 17:31
Verlopen

ALTENA - Vanaf 17 oktober worden in de gemeente Altena 175 bladkorven geplaatst.

De bladkorven komen op plekken waar bladeren van grote bomen van de gemeente overlast veroorzaken omdat er veel blad afvalt. Iedereen mag de korven vullen met blad. In de bladkorven mogen alleen bladeren van gemeentelijke bomen. Dus geen takken, stronken, of groente-fruit-en tuinafval. Treft men dit bij het legen toch aan, dan komt er een waarschuwingskaart aan de korf. Treft men vervolgens bij de volgende leging weer verkeerd afval aan, dan wordt de bladkorf weggehaald. Takken, snoeihout of ander groenafval dient u in de GFT-container te doen, gratis naar het milieustation te brengen of tegen een vergoeding door de Afvalstoffendienst te laten ophalen.

Voor planten, bomen, heggen en perken is het goed als er blad juist blijft liggen omdat de bladeren een extra laag op de grond maken. Een natuurlijke isolatie om planten, wortels en de grond te beschermen tegen vorst. Het is bovendien gratis compost. Dus daar waar het kan laat de gemeente het liggen. Bladeren op een grasveld en gazon moeten wel weggehaald worden omdat het gras dan niet genoeg zuurstof krijgt en kan gaan rotten omdat het niet kan drogen.

 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl