Koude Oorlog-weekend op 22 en 23 november op Fort Altena

Foto: Sander van Strien
13 oktober 2022, 16:57
Verlopen

ALTENA - In samenwerking met Erfgoed Altena nemen de gidsen van Fort Altena deel aan het Koude Oorlog-weekend, een landelijk initiatief van Cultureel Erfgoed Koude Oorlog. De Koude Oorlog is een van de 56 vensters van de Canon van Altena. Fort Altena is 22 en 23 oktober van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Decennia na de Koude Oorlog zijn er in Altena nog tastbare herinneringen te vinden uit die tijd. Tijdens het Koude Oorlog-weekend zijn er foto’s en andere documenten te zien. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de schietschijvenkelder en de schietbaan. Daarnaast wordt op Fort Altena een filmpje vertoond over de NATO-brug in de uiterwaarden van Sleeuwijk, met uitleg over de bouw van de noodbrug en de rol van Fort Altena daarbij. Er is een routebeschrijving naar de restanten van deze brug, die vrij toegankelijk zijn.

Mensen worden uitgenodigd die nog herinneringen hebben aan de tijd dat de Bescherming Bevolking schietoefeningen hield op Fort Altena. Ook mensen die nog iets kunnen vertellen over de periode dat de geheime Stay Behind-organisatie op Fort Altena en Fort Bakkerskil actief was, zijn van harte welkom. Hun herinneringen worden opgetekend zodat ze bewaard blijven voor het nageslacht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl