Jubileumboek ‘Kees van Japkes’ het 100-jarige café ’t Zwaantje

Foto: Aangeleverd
15 oktober 2022, 05:54
Verlopen

GENDEREN - Vanaf 16 november is in Genderen het jubileumboek te koop dat verhaalt over 100 jaar café ’t Zwaantje.

In de volksmond draagt deze gelegenheid de naam Kees van Japkes, vernoemd naar de tweede generatie uitbaters, zijnde de familie Van Wijk. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer en is het café uitgegroeid tot een veel bezocht eetcafé. Bijzonder is dat op het erf van deze familie niet alleen ’t café is gevestigd maar ook een boerderij. Het boek vertelt over deze opmerkelijke combinatie.

De geschiedenis van zowel het café als de boerderij komt in het boek uitgebreid aan bod, alsmede ettelijke anekdotes van en over markante bezoekers. Nog altijd ziet menige vereniging uit Genderen het café als haar thuisbasis en aan al die clubs uit zowel het heden als verleden wordt aandacht besteed. Het boek zal in een beperkte oplage verschijnen en kost € 24,95. Vanaf 17 november is het boek op diverse plaatsen in Genderen te koop.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl