Gemeenteraad Altena stemt in met uitbreiding De Rietdijk

Foto: Archief
24 oktober 2022, 09:24
Verlopen

GIESSEN - De gemeenteraad van Altena heeft ingestemd met de uitbreiding van het regionaal bedrijventerrein De Rietdijk in Giessen.

Aan de oostkant van het terrein is ruimte aan ongeveer tien hectare uitgeefbare grond. Zo’n 60 procent daarvan is al toegezegd aan twee grote bedrijven, waaronder het aangrenzende E. van Wijk Logistics. Die toezegging heeft te maken met een concessie: de ontsluiting van het nieuwe terrein komt over grond dat al van het transportbedrijf is.

Toch heeft een deel van de gemeenteraad moeite met de toezeggingen en verwacht een extra kostenpost van meer dan een miljoen euro omdat een gemeente volgens het Didam-arrest geen onroerend goed één op één mag verkopen als er meer gegadigden zijn. Maar volgens wethouder Tanis zijn eventuele financiële claims afgedekt. Bovendien is niet Altena eigenaar van De Rietdijk, maar het Regionaal Ontwikkelingsbedrijf Land van Heusden en Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl