Altena krijgt geen vuurwerkvrije zones

Foto: Archief Sander van Strien
28 oktober 2022, 11:18
Verlopen

ALTENA - Altena krijgt komende jaarwisseling geen verplichte vuurwerkvrije zones.

Volgens burgemeester Lichtenberg zijn vuurwerkvrije zones niet te handhaven, omdat tijdens de jaarwisseling de volledige capaciteit van de politie nodig om alles in goede banen te leiden. Inwoners kunnen wel met elkaar afspraken maken over een vrijwillige vuurwerkvrije zone als zij dit zelf kunnen managen en regelen.

AltenaLokaal-raadslid Ruben Siland wil graag met de gemeenteraad nadenken over alternatieven om de jaarwisseling voor iedereen prettig te houden. Dan valt te denken aan een door de gemeente georganiseerde droneshow of vuurwerkshow. Maar ook dit ziet Lichtenberg niet zitten. Zonder vuurwerkverbod hebben dergelijke shows volgens hem weinig invloed op het beperken van overlast door vuurwerk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl