Altena wil bussen voor scholieren ook na 2025

Foto: Sander van Strien
2 november 2022, 11:51
Verlopen

ALTENA - De provincie Noord-Brabant werkt aan een nieuwe concessie voor het openbaar vervoer tussen 2025-2035. Het programma van eisen hiervoor is onlangs gepresenteerd.

Tot 2025 verandert er niets. De provincie is voornemens de busverbinding Werkendam-Dordrecht op te heffen. Daarnaast wordt, tot grote zorg van het gemeentebestuur en het schoolbestuur van Curio prinsentuin, een groot deel van de acht scholierenlijnen geschrapt, waar honderden leerlingen gebruik van maken. Het standpunt van de provincie is dat scholieren via het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen. Volgens wethouder Tanis zitten er ook mooie verbeteringen in het Ontwerp-Programma van Eisen voor de nieuwe concessie, zoals het opwaarderen van lijn 121.

Gemeente Altena vindt het echter onaanvaardbaar dat ongeveer de helft van alle busreizende Curio prinsentuin-leerlingen, evenals reizigers naar Dordrecht, straks de dupe zijn. Ook kan een eventuele beperking van het aantal scholierenlijnen van en naar Curio prinsentuin gevolgen hebben voor het bustransferium aan de Hoge Maasdijk dat in voorbereiding is. Altena gaat op korte termijn in gesprek met de provincie om expliciet aandacht te vragen voor deze gevolgen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl