Gemeente Altena goed op weg om ‘Fairtrade Gemeente’ te worden

Foto: Archief
2 november 2022, 20:35
Verlopen

ALTENA - Altena is goed op weg om een ‘Fairtrade Gemeente’ te worden. Er zijn zes criteria waaraan een gemeente moet voldoen wil het als ‘Fairtrade Gemeente’ te boek staan.

Zo moet er een kernteam actief zijn die zich inzet om de titel te krijgen en te behouden. Het gemeentebestuur moet zich uitspreken voor fairtrade, het opnemen in het beleid en fairtradeproducten inkopen. Dat laatste geldt ook voor een bepaald aantal lokale organisaties, bedrijven en groothandels. Ook moet de gemeente concreet invulling geven aan de Global Goals, opgesteld door de Verenigde Naties.

Verder moet fairtrade zichtbaar zijn in winkels en horecagelegenheden. Tot slot moet het kernteam publieksevenementen organiseren om inwoners bewust maken van het thema. Daarom is het deze ‘Fairtrade Week’ in Altena met in verschillende kernen allerlei activiteiten rond dit thema.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl