Groen Licht voor Pleegzorg!

Foto: Gemeente Altena
3 november 2022, 20:54
Verlopen

ALTENA - De Week van de Pleegzorg is gestart. Het doel van deze week is om aandacht te vragen voor pleegzorg.

Wethouder Wendy van Ooijen is samen met beleidsmedewerkers en Vigere Jeugdzorg in gesprek gegaan met vier jongeren. Drie pleegkinderen en een ‘eigen kind’ met pleegzusjes/broertjes. De jongeren waren als ‘bestuurder voor een dag’ te gast in de Raadszaal van het gemeentehuis. Wendy van Ooijen: “Als wethouder Jeugd vind ik het belangrijk dat alle kinderen in Altena een gelijke kans krijgen om hun talenten te ontplooien. Juist voor kinderen voor wie een stabiel thuis niet gewoon is, is dat extra belangrijk. Door de week van de pleegzorg hoop ik dat er meer mensen in onze gemeente het pleegouderschap gaan overwegen. Zo geven we samen de toekomst van alle kinderen groen licht.”

Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders is het afgelopen jaar flink gedaald, terwijl het aantal jongeren dat pleegzorg nodig heeft groeit. Om ieder kind dat wacht op pleegzorg groen licht te geven, zijn dan ook nieuwe pleeggezinnen nodig. Kijk voor meer informatie op www.pleegzorg.nl/week-van-de-pleegzorg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl