Problemen met leerlingenvervoer in Altena

Foto: Archief
15 november 2022, 17:51
Verlopen

ALTENA - In de gemeente Altena zijn er flinke problemen met het leerlingenvervoer voor leerlingen die niet zelfstandig naar school kunnen reizen, bijvoorbeeld door een handicap, gedragsproblemen of ziekte.

Deze doelgroep kan gebruik maken van het leerlingenvervoer. Vanwege een personeelstekort bij de vervoerder, een hoog ziekteverzuim en extra vraag vanuit de gemeente moeten kinderen soms lang wachten voordat zij opgehaald worden en nieuwe ritten zijn lastig in te plannen op de gewenste tijden. Ondanks acties en maatregelen, verwacht het college dat de problemen de komende maanden zullen blijven aanhouden.

Een concrete kortetermijnoplossing is er niet. Het college wil de ouders daarom wijzen op de mogelijkheid van een kilometervergoeding voor aangepast taxivervoer en denkt aan de mogelijke inzet van vrijwilligers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl