Moederbedrijf van HAK geen onderdeel meer van Russisch bedrijf

Foto: Archief
19 november 2022, 17:58
Verlopen

GIESSEN - Het moederbedrijf van conservenmaker HAK in Giessen is geen onderdeel meer van het Russische bedrijf KDV.

Neerlands Glorie Groente en Fruit, waar HAK onder valt, is nu onderdeel van het in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde Flexway. De Russische zakenman Denis Sjtengelov is zowel grootaandeelhouder van KDV als van Flexway.

Met deze stap moet Neerlands Glorie Groente en Fruit gevrijwaard blijven van onzekerheid rondom eventuele sancties. Die zijn er nu nog niet, maar om de stabiliteit te waarborgen heeft Sjtengelov al zijn voedingsbedrijven van buiten Rusland bij Flexway ondergebracht. Voor HAK verandert wezenlijk niets. Het bedrijf blijft volledig autonoom vanuit Giessen opereren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl