ChristenUnie, CDA, VVD en AL zetten vraagtekens bij bedrijfsverzamelgebouw in Oudendijk

Foto: Sander van Strien
23 november 2022, 21:35
Verlopen

OUDENDIJK - ChristenUnie Altena, CDA, VVD en AL zijn door diverse bewoners van de Oudendijk benaderd met vragen over de plannen voor een nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouw midden in Oudendijk.

Enkele jaren geleden heeft een projectontwikkelaar deze grond gekocht en wil daar nu een bedrijfsverzamelgebouw bouwen voor 5 bedrijven. De omwonenden maken zich grote zorgen omdat de Oudendijk ter plaatse te smal is voor het extra verkeer van en naar dit nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouw. In het verleden was hier een transportbedrijf gehuisvest dat op verzoek van de gemeente Woudrichem naar de Rietdijk is verhuisd. Daarna is het perceel jarenlang niet gebruikt.

ChristenUnie, CDA, VVD en AL hebben schriftelijke vragen ingediend waarin zij hun zorgen uiten over de nieuwe plannen en de mogelijke gevolgen voor de verkeersveiligheid. De vier indieners zijn benieuwd of het college deze zorgen deelt. De indieners zijn ook benieuwd of het college met de ontwikkelaar, dorpsraad en omwonenden gesproken heeft om de bedrijfsbestemming e.v. te verplaatsen naar een industrieterrein en een andere, meer passende, invulling te zoeken voor het perceel in Oudendijk. Als dit niet het geval is gaan ChristenUnie Altena, CDA, VVD en AL ervanuit dat dit gesprek alsnog gaat plaatsvinden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl